Archief

Opening Max Liebermann Route en onthullingen van 24e paneel en straatnaambord!

22 april 2020

 


Stichting Max Liebermann Noordwijk: Haringparty 2018

20 juni 2018

Het goede doel van de Noordwijkse Haringparty was dit jaar (2018) de Stichting Max Liebermann Noordwijk. De keuze was hierop gevallen omdat de Stichting zowel de cultuur als het toerisme in Noordwijk stimuleert.

Met het mooie bedrag van ruim € 8.000,-  werd de begroting van de Max Liebermann Route rond gemaakt. Op de foto staan overhandigt NOV-voorzitter Cees van Wijk de cheque aan Marjolijn van der Jagt en Helmus Wildeman. De heer Broekhuyzen, koper van het eerste vaatje is ook blij met het resultaat.

 


Interview: Leve de Bollenstreek met Helmus Wildeman

20 mei 2017

 


Onderhoud Panelen.

 

De panelen van de Max Liebermann Route trotseren weer en wind. De kleuren van de schilderijen die erop staan afgebeeld lijden daar gelukkig niet onder. Maar periodiek is een schoonmaakbeurt met spons, schoonmaakmiddel en droge doek noodzakelijk. Een team van zeven vrijwilligers zorgt ervoor dat de panelen het gehele jaar door bezienswaardig zijn.

 


Tuinmarkt in Noordwijk-Binnen.

 

In het tweede weekend van juni vindt in Noordwijk-Binnen de Tuinmarkt plaats. De Stichting Max Liebermann Noordwijk deelde een kraam met De Oude Dorpskern en ontwikkelde voor deze deelname extra merchandising als kaarten, kaartenmapjes en placemats. Tevens werd een speciale Beachflag met afbeeldingen van panelen gemaakt.

 


Spiegelpaneel op Koningin Wilhelmina Boulevard

29 oktober 2019

 

In het kader van het thema ‘Cultuur Verbindt’ van de nieuwe fusiegemeente Noordwijk zijn vier spiegelpanelen op de KW-Boulevard geplaatst. Eén daarvan is gewijd aan Max Liebermann. De beelden werden onthuld door wethouder Sjaak v.d. Berg. Zie ook de tekst op de pagina ‘Max Liebermann, schilder van Noordwijk’. Het is heel leuk om, naast de panelen van de Max Liebermann Route, Max ook aanwezig te zien op het spiegelpaneel. Dat geeft de route nog eens een extra boost.